Vi älskar öppen kommunikation och reflektion

På RawModel snackar vi om obekväma ämnen. Med hjälp av experter och andra röster i samhället belyser och djupdyker vi inom områdena som det inte talas högt om. Här är inget tillrättalagt utan det är rått och äkta. Därför heter vi RawModel och inte Rolemodel. Vi önskar att våra artiklar ska leda till engagemang, eftertanke och glädje. Genom att öppna upp och tala om viktiga ämnen utvecklar vi oss själva och vårt samhälle.

RawModel är platsen för reflektion, inspiration och diskussion.

Hur började allt? The RawModel story
Roza och Matilda, vi som står bakom RawModel, träffades första gången 2007 när vi jobbade på samma företag. Även om vi har helt skilda familjeförhållanden och bakgrund så upptäckte vi att våra öden var lika. Vi både började och avslutade vårt jobb på samma företag samtidigt, vi gifte oss samma år och skiljde oss samma år. Vi drivs av utmaningar, av att utvecklas och vi har gemensamma värderingar. Allt detta utgör kärnan i RawModel.

Rawmodel föddes för första gången år 2014
Ur personliga kriser och därigenom en stark vilja att göra våra röster hörda och dela med oss av våra erfarenheter i en trygg kvinnlig gemenskap startade vi en blogg. RawModel 1.0 skulle stärka kvinnors självsäkerhet och verka för att kvinnor skulle hitta styrkan i sin femininitet. Vi ville utmana gamla strukturer och skapa en ny plattform. Bloggen blev en succé men sedan kom livet emellan. Vi hade båda fullt upp med våra liv så bloggen lades på is men vi visste att det skulle komma en ny vår.

Rawmodel 2014

Nu sju år senare känner vi båda att det är dags att ta upp tråden igen.
Vi är äldre, har mer erfarenhet och en brinnande lust att skriva och diskutera obekväma ämnen med andra kvinnor. Öppenhet och diskussion om ämnen som skaver leder till fler öppna hjärtan och en mer harmonisk värld.

Rawmodel – Ärligt talat, tar avstamp i följande värderingar:

  • GEMENSKAP – Vi vill vara en trygg plats där vi respekterar och hjälper varandra. En kvinnlig plats där vi stöttar och hejar på varandra i kvinnlig power.
  • MOD – Vi vågar utmana strukturer och stå upp för rättvisan. Vi är ärliga och vågar vara sanningssägare. Genom att visa civilkurage vill vi bidra till en bättre och mer rättvis värld.
  • INSPIRATION – I inspirationen hämtar vi kraft och energi. Genom att vi lyfter fram obekväma ämnen och belyser dem med hjälp av experter och andra röster skapar vi engagemang i vår omgivning och peppar varandra.
  • HUMOR – Att skratta och dela med sig i kärlek, att le åt sig själv och sina erfarenheter är viktigt för oss. Humor och kärlek gör livet lättare att leva och ger hopp om en bättre framtid. Så ja ibland skriver vi med ironi och glimten i ögat.

Välkommen till Rawmodel
Häng med på resan. Du kommer älska det.
Vi ser fram emot ditt engagemang och närvaro!

Matilda och Roza – Rawmodel

 

Prenumerera på våra artiklar