Att hitta sig själv-detta ständiga sökande

Vad innebär det att vara människa? Vad driver oss? Vad driver mig? Varför är vi här och vad har vi för syfte? Vad är meningen med allt och kan det vara så att det inte finns någon mening alls?

Varför stannar inte fler till varje dag och undrar? Har vi bara köpt konceptet att vi är på jorden och ska leva på bästa möjliga sätt?

Jag har själv ett starkt behov att varje dag ifrågasätta och undra. Jag söker ständigt efter tecken och söker efter mening. Jag vill leva fullt ut, använda alla mina resurser och talanger för att skapa något av värde. Om jag inte gjorde så skulle livet för mig kännas rätt tom och meningslöst. Jag lever egentligen väldigt mycket inne i min egen värld med mina tankar och känslor.

Själv är jag väldigt noga med att inte släppa in alltför mycket information från vare sig TV, tidningar eller internet. Jag är immun mot en stor del av all information. Informationen utifrån stör mitt inre så enormt. Jag kanske är en känslig och ängslig typ och ja då är det så men jag känner starkt att jag måste skydda mig själv från allt som berör mitt inre på ett obehagligt sätt.

Baksidan av detta? Jag hänger inte med i vad som händer i världen och vem som är vem på TV. Mår jag mindre bra av detta? Nej.

Då kan man fråga sig,vad intresserar mig? Vad brinner jag för?

Jag är väldigt intresserad av människor, vårt beteende och hur vi lever våra liv. Jag är intresserad av tankar, känslor och frågor som, vad gör jag här? Vad är syftet med mitt liv? Vad vill Gud att jag ska åstadkomma under min tid?

Slösar jag bort min tid? Gör jag rätt val?
Min största skräck och rädsla är att inte åstadkomma något av värde under min livstid. Jag vill inte gå omkring som en idisslande ko. Jag vill göra skillnad. Exakt hur vet jag inte men jag måste.

Hur tänker du kring dessa tankar?